Het doel van je site...

Het doel van een website?

Oplossingen bieden

Mensen die op jouw site terechtkomen, zijn op zoek naar een oplossing voor een probleem of voor een antwoord op een vraag. Zorg ervoor dat je de bezoeker snel duidelijk maakt waarover de inhoud van je website gaat en/of je die oplossing of dat antwoord kan bieden. 

Overtuigen om iets te bekijken

Met een call-to-action-knop kan je een bezoeker uitnodigen om naar een andere pagina te gaan of om iets te doen, bijvoorbeeld om je een e-mail te sturen of iets te kopen....

Een online visitekaartje

Een website vormt ook een online visitekaartje. Je maakt naamsbekendheid. Als je geen echte fysieke winkel of zaak hebt, is het jouw uithangbord. 

Is een facebookpagina of sociale media niet een pak eenvoudiger?

Heel eenvoudig: neen! Niet iedereen maakt gebruik van sociale media of niet iedereen heeft bijvoorbeeld een facebookaccount. Bovendien: veel bedrijven doen dubbel werk. Ze publiceren én informatie op hun website én informatie op sociale media. Dat zorgt voor veel overbodig tijdverlies. Meer nog: de bezoekersaantallen op je website nemen er niet door toe. 

Hoe maak je op je site gebruik van sociale media? 

Je kan, dat leer je nog, sociale deelknoppen toevoegen aan je webpagina's. Voeg je een nieuw bericht of product toe aan je website, dan kan je via zo'n deelknop dat bericht delen op sociale media. Wie in sociale media op zo'n gedeeld bericht klikt, komt op jouw webpagina terecht. Je wint 4 keer:

  1. Je voegt slechts één keer informatie toe (=op je site)
  2. Je berichten verschijnen automatisch (na één klik) op sociale media.
  3. Het bezoek aan je website neemt toe.
  4. Komt er een nieuw sociale mediaplatform? Dan voeg je een extra deelknop toe aan je website. 

Webshop en online verkoop?

Met HTML alleen kan je onmogelijk een webshop bouwen. DAT KAN NIET.... Hier komt heel wat meer bij kijken. Om een webshop op poten te zetten, moet je kunnen programmeren in javascript en een taal zoals PHP. Je hebt ook een databank nodig én een (veilig) online betaalsysteem. 

   

Volgende pagina

Een HTML-site opmaken met CSS