Online Cursussen

Generatieve AI

Kan je nieuws en internetinhouden nog vertrouwen? Generatieve AI maakt manipulatie en zelfs creatie van beeld, video en audio eenvoudiger dan ooit tevoren. Maar het wordt ook steeds moeilijke om echt en fake van elkaar te onderscheiden.

Ogenblikken 3: de film

De Tweede Wereldoorlog in Hakendover en Wulmersum. De laatste getuigen aan het woord. Prachtig beeldmateriaal uit de jaren 1930 en 1940.

Vrouwelijk talent

Terugblik op de toekomst

Kunst, schoonheid en creativiteit

Schoonheid, kunst en creativiteit zijn subjectief, hoor je meestal. Zijn er echter algemene regels voor wat men ā€œschoonā€ kan noemen? Wat bedoelt men precies met creativiteit? Wat is kunst?

The Breakfast Sessions

Kickstart your day in the brightest way with Ensuring Youā€™s new series: the Breakfast Sessions. Enjoy your coffee and croissant while experts and key people of the insurance industry share their insights.

ENAS - handleiding

Handleiding voor ENAS.

Een klein dorp, een groots verhaal

Documentaire langspeelfilm over de bedevaart van Hakendover en de paardenprocessie. Met ingekleurde filmfragmenten uit de jaren 1950 tot 1990. Interviews.

De planeten van het zonnestelsel:
een reisgids voor aliens

Welke reisgids bezorg je aan buitenaardse bezoekers die ons zonnestelsel bezoeken? Welke beschrijving geef je hen van de planeten in ons zonnestelsel?

Informatiebeheer

Informatiebeheer is de kunst en wetenschap van het effectief beheren van informatie binnen organisaties. Het omvat het verzamelen, organiseren, bewaren en beschermen van informatie, zodat deze gemakkelijk toegankelijk is wanneer dat nodig is. Met een opleiding in informatiebeheer leer je essentiƫle vaardigheden en strategieƫn om informatie op een geordende en betrouwbare manier te beheren, waardoor je organisaties helpt efficiƫnter te werken en waardevolle inzichten te verkrijgen. Ontdek hoe je informatie kunt analyseren, classificeren en beveiligen, terwijl je ook leert omgaan met de uitdagingen van digitale archivering en duurzaamheid. Kortom, een cursus in informatiebeheer biedt jou de sleutels tot het ontgrendelen van de waarde van informatie en het nemen van weloverwogen beslissingen in een wereld die draait om gegevens en kennis.

Big Data

What is Big Data? What is data warehousing?

Software, Operating Systems... and friends

How do a computer system's hardware and software work together? What are APIs? What is open source?

Software en besturingssystemen

Hoe werken de hardware en de software van een computersysteem samen? Wat zijn API's? Wat is open source?

De romantiek

De romantiek is meer dan een diner bij kaarslicht. Het was een voorname cultuurstroming in de westerse geschiedenis.

Data visualization

What are heat maps, histograms, word clouds, tree maps and infographics? When do you use which forms of data visualization?

Artificial intelligence

What is artificial intelligence? How does it work? What do we mean by machine learning? What are the main AI algorithms.

Web scraping and REST-api's

What do we mean by web-scraping? What are REST-api's?

Data collection & big data

How do we leave digital traces? How can data be collected from each of us? How do websites and app collect data from users? Who is collecting our data?

Databases

You don't build a database in a spreadsheet program. What are databases? How do they work? How do you structure data in a database?

How does the web work?

How does the worldwide web work? How do search engines like Google work?

Hoe werkt het web?

Hoe werkt het wereldwijde web? Hoe werken zoekmachines zoals Google?

Arithmetic systems

In addition to the decimal number system, a range of other number systems exist. The best known in the computer world is the binary number system. But in addition, the hexadecimal number system is another well-known example. How do such number systems work?

Concepts of data

What is digital data? How can a computer system digitize all types of data? What is digitization? Why do we collect so much data?

Geckotherm - info

QR-code generator Student Edition

Webinar kunstboek ontwerpen

Bouw je eigen AI-image recognition webapp

Je kent het wel... apps die planten, dieren of... wat dan ook herkennen. In deze webinar leg ik je uit hoe je in een half uur tijd een eigen AI-image recognition-APP bouwt.

BESCHIKBAAR VANAF 18 DECEMBER.

Datavisualisatie

Wat zijn heat maps, histogrammen, word clouds, tree maps en infographics? Wanneer gebruik je welke vormen van datavisualisatie?

Webinar - Uit het hoofd

Webinar en presentatie over de geschiedenis van (menselijke) intelligentie. Welk voordeel biedt het ons evolutionair gezien om informatie te kunnen onthouden? Waarom verzamelen grote techbedrijven zoals Google en Facebook massaĀ’s data? Hoe komt het dat 90% van alle data die de mens doorheen de geschiedenis produceerde, stamt uit het laatste decennium? De werktuigen en technieken die de mens bedacht, dienden niet enkel om het werk te verlichten maar ook om onze hersenarbeid te verminderen. Zal kunstmatige intelligentie in de toekomst ons denkvermogen overnemen?

Samuel Butler - The Book of The Machines

"Erewhon, or, Over the Range" is een roman van de Engelse schrijver Samuel Butler, voor het eerst anoniem gepubliceerd in 1872, en speelt zich af in een fictief land dat is ontdekt en verkend door de hoofdrolspeler. Het boek is een satire op de Victoriaanse samenleving. EĆ©n hoofdstuk gaat over slimme en zelfs bewuste machines. Je leest dit hoofdstuk hier in een Nederlandse vertaling.

Voeg interactieve inhouden toe

Lees meer

Beeld- en tekstherkenning met ingebouwde AI

Lees meer

Schrijf en druk je eigen boek

Lees meer

Digitaal schoolboek

Lees meer

Deel je kennis en expertise

Lees meer
   Registreer je nu
template: templates/categories.php