PubliHub & Leer.school

Lees, leer, publiceer

 Lees & leer  Publiceer

Heet-van-de-naald

Leren programmeren (level 1)

In deze cursus leer je programmeren met "Processing". Je leert niet enkel programmeren, maar ook een vleugje wiskunde en zelfs Engels (voor wie dat nog niet kan). Na een paar lessen bouw je je eigen tekenprogramma...

Leren Presenteren

Voor veel mensen staat "presenteren" gelijk aan een "presentatie maken in MS PowerPoint". Maar presenteren is veel meer dan dat. In deze cursus leer je hoe je goed of beter kan presenteren, zelfs zonder PowerPoint.

Europese eenmaking

Het ontstaan en de groei van de Europese eenmaking.

Alst gheen wonder en was

De geschiedenis van de bedevaart en paardenprocessie van Hakendover.

Voorvertoning van het boek dat verschijnt op paasmaandag 2025.

Opgelet: de inhoud komt lang niet overeen met die van het uiteindelijke boek!

Aanbod lezingen

Wat te doen met je data? Kan je je bedrijfsdata gebruiken om bepaalde taken in je bedrijfsproces te automatiseren? Wanneer loopt het fout met automatisering en hoe kan je dat voorkomen?
Naast boeiende lezingen met praktijkvoorbeelden, krijg je ook toegang tot een massa online materiaal.

Crowl SimOS

Simulatie van de werking van een operating system in javascript. Crowl SimOS simuleert een besturingssysteem door het combineren van een bestandssysteem (enkel gelimiteerd door de grootte van de harde schijf), sim-RAM-geheugen (100mb of groter), processenbeheer, netwerkconnecties, I/O en het uitlezen van sensoren, toetsenbord, webcam en microfoon. De volledige simulatie kan draaien in een webpagina. Het bestandssysteem blijft voor lange tijd bewaard en is anders dan cookies niet gelimiteerd in opslagruimte.

Generatieve AI

Kan je nieuws en internetinhouden nog vertrouwen? Generatieve AI maakt manipulatie en zelfs creatie van beeld, video en audio eenvoudiger dan ooit tevoren. Maar het wordt ook steeds moeilijke om echt en fake van elkaar te onderscheiden.

De Laatste Getuigen van de Oorlog

De Tweede Wereldoorlog in Hakendover en Wulmersum. De laatste getuigen aan het woord. Prachtig beeldmateriaal uit de jaren 1930 en 1940.

Vrouwelijk talent

Terugblik op de toekomst

Je eigen online opleiding...

Een online cursus of opleiding

Wil je zelf online een opleiding of cursus organiseren?

Op leerschool.be kan je je eigen cursussen publiceren. Je kan ze gratis en/of met een toegangscode aanbieden. Maar.... je kan ze ook verkopen.

Digitaal schoolboek

Je eigen online (of gedrukt) schoolboek

Als school of scholengroep voel je de druk van de digitale wereld. Zullen we nog verder gaan met schoolboeken nu onze leerlingen hun eigen laptop hebben? Wordt de kost niet te hoog? Voor bepaalde vakken lijken papieren boeken een onmiskenbaar voordeel te hebben. Denk maar aan wiskunde, chemie of fysica. Al was het alleen maar om makkelijk de juiste wiskundige symbolen te kunnen neerpennen.

Via schoolvoorbeeld.be kan je je eigen schoolboeken samenstellen, gewoon online... Of door je eigen Worddocumenten te uploaden. Nadien deel je je materiaal met je leerlingen of collega's.

Een digitaal magazine

Een digitaal magazine 

Een klassiek magazine of tijdschrift kost handenvol geld. Via leerschool.be kan je in een oogwenk je eigen digitale magazine bouwen. Je kan artikels ook hergebruiken in latere uitgaven, ook dat bespaart heel wat tijd.   

Voeg foto's toe, kies een sjabloon... en laat je bezoekers bladeren door je online magazine. Je kan het magazine ook insluiten in je eigen website.  

Schrijf en druk je eigen boek

Altijd al gedroomd van een eigen boek? 

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen boek uit te geven? Een boek met familieverhalen, een eigen thriller, een poĆ«ziebundel, een kookboek...? Of wil je vereniging haar geschiedenis te boek stellen? Of wil je de geschiedenis van je dorp of wijk neerpennen. 

Dan kunnen wij jouw droom in vervulling brengen. We begeleiden je van begin tot einde. Van je eerste idee tot het laatste exemplaar dat van de drukpersen rolt.

Wil je meer? We kunnen ook de eindredactie, het nalezen, vertalen en de opmaak voor onze rekening nemen. Bovendien druk je enkel dat aantal exemplaren dat echt nodig is. Niet meer of niet minder. We spreken samen de kostprijs af, en jij bepaalt zelf je bedrag dat je boven elk exemplaar wil verdienen. Zelfs de online marketing, voorinschrijvingen en verkoop kan via ons drukhier-platform verlopen. Kortom, we zorgen voor alles.  

PubliHub AudioStudio

Met PubliHub AudioStudio maak je online, in je browser, je eigen podcast-opnames. Je kan muziek toevoegen, geluid opnemen van de microfoon, het geluid versterken, stiltes verwijderen. Knippen of verwijderen van ongewenste passages, fragmenten bewaren voor hergebruik... Het kan allemaal. 

Functionaliteit

Grafische equalizer
 • Je eigen opnames uploaden.
 • Episodes uit bestaande podcasts openen en bewerken.
 • Opnemen.
 • Muziek toevoegen.
 • Fragmenten bewaren voor hergebruik.
 • Effecten: inverteren, compressor, vertragen/versnellen, galm/echo....
 • Grafische equalizer
 • Versterken
 • Stiltes verwijderen
 • Infaden / outfaden
 • Mono / stereo-conversie
 • Downloaden
 • ID3-tags toevoegen 
 • Afbeelding toevoegen aan opname
 • Exporteren naar WAV en mp3
 • Audio extraheren uit film
 • ...

Transcriptie 

AudioStudio maakt automatisch een transcriptie van de ingesproken tekst of het opgenomen interview. Je kan het met één muisklik downloaden als een MS Worddocument. Een kopie wordt online bewaard in je account. Als je toegang hebt tot onze EDitor kan je de transcriptie ook toevoegen aan een online publicatie.

Podcast

De gemaakte opnames kan je toevoegen aan je eigen podcastkanaal. Je kan bovendien ook meerdere podcastkanalen samenstellen en die bijvoorbeeld toevoegen aan je Spotify-account.  Uiteraard blijft het niet beperkt tot publiceren op Spotify. In nagenoeg elle podcast-software kunnen je gebruikers zich abonneren op houw podcastfeed. 

PubliHub heeft bovendien een eigen podcast-ontvanger/speler waar je luisteraars je podcast meteen online kunnen beluisteren. 

PubliHub AudioStudio
Met één muisklik exporteer je de ingesproken tekst naar een Worddocument. 

Bekijk de demofilm

Voeg interactieve inhouden toe

Lees meer

Beeld- en tekstherkenning met ingebouwde AI

Lees meer

Schrijf en druk je eigen boek

Lees meer

Digitaal schoolboek

Lees meer

Deel je kennis en expertise

Lees meer
   Registreer je nu